UrbisonUrbison
UrbisonUrbison
URBISON

Expoziție Seismograf 77’ – MOCR

Proiectare / Design

Expozitie Seismograf 77’ - MOCR

SEISMOGRAF ’77 se referă la perioada ceaușistă cuprinsă între anii 1977 și 1989, caracterizată prin lipsuri și represiune. Seismograful marchează portretele și poveștile oamenilor care au dus un război personal cu regimul comunist, dar și al celor care au fost protejați de dictatură, ca actori principali sau secundari în aparatul de control de partid și de stat. Cei care vizitează expoziția pot asculta, în premieră, vocea inginerului Gheorghe Ursu, dizidentul care a intrat în vizorul Securității după ce a atras atenția că, la doar patru luni după marele cutremur, Nicolae Ceaușescu a dat ordin să se oprească toate consolidările clădirilor afectate de seism. Această expoziție are menirea de a explica, dar şi de a pune întrebări. Instalația muzeală este una complexă, gândită să furnizeze un disconfort vizual.

AN
2017
Locație
București, România
Client
Muzeul Ororilor Comunismului în România
Proiectant
Urbison
URBISON

Fiecare proiect pornește cu un concept, o poveste, o identitate.

URBISON Design & Technology este un grup de profesioniști români ce activează în domenii interconectate precum arhitectură, design de obiect, design urban, interior, branding, cercetare, tehnologie.

Aspectul estetic este doar ultima fază de finisaj în cadrul procesului de proiectare. Mai întâi se stabilește un fundament funcțional si se propune o rezolvare tehnică. Însă, în mod obligatoriu, toate aceste aspecte sunt sintetizate creativ și conceptual prin studiul aprofundat al contextului social, cultural, psihologic și antropologic.

Astfel, luând în considerare inclusiv tehnologiile la zi și contextul economic, limitările de orice natură din tema de proiectare sunt transformate în avantaje pentru fiecare proiect.

Cere ofertă

Echipa noastră dedicată este aici pentru a vă ajuta și pentru a vă aduce viziunea la viață.